vrijdag 8 juni 2012

Van Sulina naar Tulcea

71 kilometer van sulina naar Tulcea, daar deden we op de heenweg vier uur over. Nu zeven. We hebben zojuist de blog annakoosjeodessa.blogspot.com afgesloten, en we zijn op weg naar huis. Eerst wij, Rob en ik; volgende week zaterdag laten we de Anna Koosje achter in Rouse, Bulgarije, en gaan dan "onze meissies" opzoeken. Die hebben we wel gemist, al maakt het veel goed dat je elkaar dagelijks kunt spreken. 
Anna Koosje wordt tot midden september bewaakt en bewoond door een Bulgaar die ineens zomaar op de steiger stond toen we op de heenweg in Rouse aanlegden. Hij was badmeester geweest ergens aan de Zwarte Zee maar was nu werkloos. Rob en ik hadden het al wel gehad over bewonende bewaking; deze man maakte een betrouwbare indruk - hij moet wel elke dag terug naar de stad om zijn bejaarde vader te verzorgen - en zo besloten we dat we hem maar als godsend moesten beschouwen.
Verder kwam er nog iemand anders langs die beschikte over een afmeerponton die hij toch niet gebruikte, en zo kwamen we ook aan een ligplaats. Dan is er in Rouse ook nog een enorme, Russian-style scheepswerf met een perfect meertalige directiesecretaresse. Ze hebben het niet druk, zodat we daar de Anna Koosje uit het water laten halen om de schroef te laten balanceren. 
Daar gaan we wel even tussendoor voor terug; met de budgetprijzen van WizzAir is dat geen probleem. Bovendien verdienen we de reiskosten terug door ons in hotel Anna Palace voor geen geld vorstelijk te installeren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten