dinsdag 30 oktober 2012

Weer politie aan boord

We beginnen er een beetje blasé over te worden, dat de politie het leuk vindt bij ons aan boord te komen. Officieel om te controleren of alles wel volgens de regels is, maar eigenlijk gewoon voor de lol.
Deze keer, tussen Kitzingen en Würzburg op de Main, waren ze er heel openhartig over - ontwapenend, als je dat kunt zeggen van de politie. Zò'n bijzonder schip zagen ze niet vaak, dat wilden ze best graag eens bekijken. 
Dus hartelijk welkom, heren, dit is de roef waar de schippersfamilie woonde, alles is nog in originele staat, en dit is het ruim, dat hebben we ingericht als comfortabel verblijf. Comfortabel, dat vonden zij ook, en gelukgewenst, heren, dat jullie met zo'n mooi schip kunnen varen. Alleen het matrozenkot heb ik ze niet laten zien, dat was even minder toonbaar vanwege de dozen wijn die daar stonden opgestapeld.
Het schip was in orde, vonden zij, de papieren ook. Ik hoopte nog even dat ik weer ergens een stempel mocht zetten maar helaas, alles ging elektronisch.
Het enige punt was de verwarring die we de hele tijd al meemaken: de Anna Koosje is in het gebruik een pleziervaartuig maar heeft de afmetingen van een beroepsvaartuig. In het laatste geval is er een Bordbuch vereist, met aantekening van de vaartijden van elk van de stuurlieden. Dat hebben we dus niet. Ze gaan uitzoeken hoe het precies zit, en als er nog iets te regelen valt, komen ze vanavond in Würzburg nog even langs. Met vrouw en kinderen wellicht...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten